Τραύμα – Έγκαυμα στο παιδί

En
Static_kid

Τραύμα – Έγκαυμα στο παιδί

Η Πλαστική Χειρουργική και ειδικά η Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική έχει τεράστια εξέλιξη τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η σχέση της Επανορθωτικής Χειρουργικής με το παιδί είναι πλέον πολύ πιο στενή και λύνει πολύ περισσότερα προβλήματα, από ό,τι στο παρελθόν, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως αφορά στο τραύμα στα παιδιά και εδώ περιλαμβάνεται και το έγκαυμα. Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι, λοιπόν, ο πλέον ειδικός για την αντιμετώπιση, παρακολούθηση και αποκατάσταση του εγκαύματος, που σημειωτέον είναι μια πολυσυστηματική νόσος που επηρεάζει όλο τον οργανισμό. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην αρχική αντιμετώπιση, τις πρώτες ώρες και μέρες αλλά και στην απώτερη αντιμετώπιση συντηρητική ή χειρουργική όπου χρειάζεται.

Τέλος, το τραύμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που από κάποιον τραυματισμό φέρουν για όλη τους τη ζωή κάποιες άσχημες ουλές. Εδώ μπαίνει το απλό τραύμα – κόψιμο που θα γίνει συρραφή είτε με ράμματα είτε με κόλλα ιστών, εφόσον ενδείκνυται, μέχρι το περίπλοκο αποσπαστικό τραύμα με έλλειμμα ιστού που θέλει αποκατάσταση με κρημνό.

Το παιδί, λοιπόν, δικαιούται την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση γιατί έχει όλη τη ζωή μπροστά του.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην αρχική αντιμετώπιση, τις πρώτες ώρες και μέρες

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 1 εώς 3 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Μία εώς δύο ημέρες

Προτεινόμενη αναισθησία:

Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

0 – 14 ετών

Τα παιδιά που είναι ζωηρά ενδέχεται να πάθουν τραυματισμούς πάνω στο παιχνίδι τους. Ίσως πάλι υπάρξουν ατυχήματα με εγκαύματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδαιτερότητα, λόγω της τρυφερής ηλικίας. Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Μιχελάκης έχοντας μεγάλη εμπειρία σε πλαστική χειρουργική παιδιών, μπορεί να σας καθοδηγήσει πλήρως στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε τραύματος σε παιδί, ενώ επίσης είναι και ο εξειδικευμένος ιατρός για αντιμετώπιση εγκαύματος, παρακολούθηση εγκαύματος, αποκατάσταση εγκαύματος σε παιδιά. Εμπιστευθείτε τα τραύματα ή εγκαύματα του παιδιού σας στα έμπειρα χέρια του πλαστικού χειρουργού Δημ. Μιχελάκη για άμεση και αποτελεσματική επανορθωτική επέμβαση.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin