Αποκατάσταση κατακλίσεων – Χρόνια έλκη

En
Static_kata

Αποκατάσταση κατακλίσεων – Χρόνια έλκη

Τα χρόνια έλκη φαινομενικά έχουν ποικίλες αιτίες, η κύρια όμως αιτία είναι η ελαττωμένη αιμάτωση των ιστών στην περιοχή. Αγγειακά προβλήματα κυρίως στα κάτω άκρα και ένας επιπόλαιος τραυματισμός είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα. Σε ακτινοβολημένο δέρμα σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως και σε παρατεταμένη επούλωση εγκαυμάτων μπορεί να προκληθεί χρόνιο έλκος. Χρόνια μόλυνση κυρίως υποκείμενου οστού συχνά οδηγεί σε συρίγγιο και χρόνιο έλκος. Τέλος προβλήματα μικροκυκλοφορίας (σακχαρώδης διαβήτης κ.λ.π.) συχνά οδηγούν σε χρόνια έλκη.

Η βοήθεια του Πλαστικού χειρουργού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθοριστική, διότι με ειδικές τεχνικές μπορεί να δώσει λύση σε αυτές τις περιοχές με ελλιπή αιμάτωση.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική και ανάλογα με το πρόβλημα και τη κατάσταση του ασθενούς επιλέγεται η περιοχική ή η γενική αναισθησία. Η αποθεραπεία, η επάνοδος στην εργασία και η επανένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις ποικίλλει.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Η βοήθεια του Πλαστικού χειρουργού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθοριστική, διότι με ειδικές τεχνικές μπορεί να δώσει λύση σε αυτές τις περιοχές με ελλιπή αιμάτωση

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 2 εώς 4 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Μια εώς τρεις ημέρες

Προτεινόμενη αναισθησία:

Επισκληρίδιος ή Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

Οποτεδήποτε χρειαστεί

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα χρόνια έλκη και κατακλίσεις που σας δημιουργούν ποικίλα προβλήματα; Επισκεφτείτε τον έμπειρο πλαστικό χειρουργό Μιχελάκη και εξετάστε μαζί του το ενδεχόμενο να προχωρήσετε σε μια επέμβαση επανορθωτικής χειρουργικής για την αποκατάσταση κατακλίσεων, πλαστική χειρουργική κατά των χρόνιων έλκων, αλλά και επεμβάσεις για την αντιμετώπιση αγγειακών προβλημάτων στα κάτω άκρα, όπως χειρουργικές επεμβάσεις για το μούδιασμα, χειρουργική αποκατάσταση χρόνιων ελκών. Ενημερωθείτε από τον ιατρό για τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους μιας τέτοιας επέμβασης επανορθωτικής χειρουργικής, αλλά και για το κόστος μιας επέμβασης αποκατάστασης των χρόνιων προβλημάτων έλκους.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin