Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική - Smoothshapes

En
Static_liposuction

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική - Smoothshapes

Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να αφαιρεθεί το περιττό λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές με σκοπό την αισθητική βελτίωση:

  • ψωμάκια,
  • γόνατα,
  • πλαϊνά μέσης,
  • κοιλιά,
  • σαγόνι,
  • λιπομαστία κλπ.

Η επέμβαση χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και θεωρείται η πιο συχνή παγκοσμίως. Μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις ανάλογα με την επιθυμία των υποψηφίων αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του Πλαστικού Χειρουργού.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται πλέον με τοπική αναισθησία υποβοηθούμενη και πολύ σπάνια με γενική αναισθησία, σε οργανωμένο χώρο ιατρείου ή σε κλινική.

Μέσω μικρών τομών (5-10 mm) εισάγεται μεταλλικός καθετήρας ο οποίος συνδέεται με ειδική αντλία και αναρροφά το λίπος από τις περιοχές που έχουμε σχεδιάσει. Πάντα προηγείται η μέθοδος tumescent που δεν είναι τίποτε άλλο από την έγχυση ενός μίγματος αγγειοσυσπαστικών και αναλγητικών ουσιών για τη μείωση της απώλειας αίματος και την αφαίρεση καθαρού λίπους. Η ποσότητα του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 λίτρα, για λόγους ασφαλείας. Χάρη στη μέθοδο αυτή μειώθηκε πολύ η νοσηρότητα της επέμβασης. Η κάθε τομή κλείνει με ένα ράμμα που αφαιρούνται σε 7 – 10 ημέρες.

Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά, όπως ο άμεσος έλεγχος του αποτελέσματος, η επιστροφή στο σπίτι και γενικά η γρήγορη κινητοποίηση. Επιβάλλεται η χρήση ενός ειδικού κορσέ ή ελαστικής ζώνης για 3-4 εβδομάδες ενώ η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 4-5 ημέρες μπορεί και νωρίτερα. Αθλητικές δραστηριότητες και μασάζ επιτρέπονται μετά από 3 εβδομάδες.

 

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις

 

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 1 εώς 3 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Λίγες μόνο ώρες εώς μια ημέρα

Προτεινόμενη αναισθησία:

Μέθη ή Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

18 – 70 ετών

Θέλετε να απαλαγγείτε από το τοπικό λίπος και την κυτταρίτιδα άμεσα και γρήγορα; Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Μιχελάκης είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μαζί μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας πλαστικής επέμβασης σώματος για την διόρθωση τυχόν ατελειών σώματος, όπως επεμβάσεις λιποαναρρόφησης, παλμική λιποαναρρόφηση, χειρουργική λιποαναρρόφηση, λιποαναρρόφηση με laser, λιποαναρρόφηση με το σύστημα λέιζερ Smoothshapes, τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση, στα πλαίσια της κοσμητικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Υποβληθείτε σε χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης τοπικού πάχους, όπως λιποπλαστική, επεμβάσεις λιπογλυπτικής, λιπογλυπτική άνω κοιλίας, λιπογλυπτική κάτω κοιλίας, λιποανακύκλωση, πλαστική μορφοανάπλαση, και μάθετε πρώτοι για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης πλαστικής χειρουργικής.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin