Ωτοπλαστική

En
Static_otoplasty

Ωτοπλαστική

Τα προέχοντα ώτα ή αλλιώς τα «πεταχτά αυτιά» είναι μία κατάσταση που δημιουργεί έντονα ψυχολογικά προβλήματα από πολύ νωρίς, στην παιδική ηλικία. Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση καθαρά αισθητικού χαρακτήρα και αφορά ενήλικες άντρες και γυναίκες αλλά και παιδιά. Σκοπός είναι να φέρουμε τα αυτιά όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό μέγεθος, σχήμα και θέση.

Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί επίσης να διορθώσει και διάφορες δυσμορφίες των αυτιών στα πτερύγια και στα λοβία.

Ανάλογα με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε η επέμβαση μπορεί να γίνει πιο απλή ή πιο πολύπλοκη. Έτσι μπορεί να γίνει είτε σε οργανωμένο χώρο ιατρείου με τοπική αναισθησία είτε σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία. Η διάρκειά της εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και κυμαίνεται από 1 ως 2 ½ ώρες. Για 24 – 48 ώρες ο ασθενής φέρει επιδέσμους που καλύπτουν τα αυτιά και μόνο μετά από έλεγχο από το γιατρό μπορεί να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθεί μια ελαστική κορδέλα για αρκετό διάστημα ώστε να εξασφαλιστεί το καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Σε 2 -3 ημέρες μπορείτε να επανέλθετε στις συνήθεις ασχολίες σας.

Σκοπός είναι να φέρουμε τα αυτιά όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό μέγεθος, σχήμα και θέση

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 1,5 εώς 2,5 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Λίγες μόνο ώρες

Προτεινόμενη αναισθησία:

Τοπική Αναισθησία ή Μέθη

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

10 – 70 ετών

Σας ενοχλούν τα πεταχτά αυτιά σας και θέλετε να τα διορθώσετε; Μήπως το παιδί σας έχει πεταχτά αυτιά και επιθυμείτε να το απαλλάξετε από αισθητικό πρόβλημα που θα του είναι βάρος στο μέλλον; Δεν έχετε παρά να υποβληθείτε σε αποτελεσματική επέμβαση για τη διόρθωση του σχήματος των αυτιών σας. Επισκεφτείτε τον πλαστικό χειρουργό Δημ. Μιχελάκη και υποβληθείτε σε αποτελεσματική ωτοπλαστική, επανορθωτική χειρουργική αυτιών, αισθητικές επεμβάσεις διόρθωσης αφεστώτων ωτών, επεμβάσεις ωτοπλαστικής, πλαστικές επεμβάσεις σε αφεστώτα ώτα, επανορθωτικές επεμβάσεις σε πεταχτά αυτιά, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές ωτοπλαστικής. Μάθετε πρώτοι για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας πλαστικής επέμβασης ωτοπλαστικής από τον ιατρό.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin