Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική: Η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού

En

Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική: Η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού

Η Πλαστική Χειρουργική είναι μία ειδικότητα, το πλήρες όνομα της οποίας είναι «Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική». Σκοπό έχει την βελτίωση ή επανόρθωση της φυσικής  εμφάνισης, και την ελαχιστοποίηση δυσμορφιών ή ουλών, που οφείλονται σε ατυχήματα, ασθένειες, γενετικά ελαττώματα η ακόμα και στην φυσιολογική γήρανση του δέρματος. Η λέξη «πλαστική» προέρχεται από τα Ελληνικά και σημαίνει καλούπι - μορφή.

Πράγματι, το κύριο αντικείμενο της ειδικότητας είναι η «επανόρθωση». Η επανόρθωση που αφορά σε συγγενείς ανωμαλίες, προβλήματα που προκύπτουν μετά από τραυματισμούς και εγκαύματα, ελλείμματα που προκύπτουν μετά από εκτομές όγκων σε όλο το σώμα, κατακλίσεις και χρόνια έλκη διαφόρων αιτιολογιών (διαβητικά, φλεβικά) κλπ. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες η Αισθητική Χειρουργική κατακτά μεγάλο μέρος της ειδικότητας, καθώς με τη βελτίωση των τεχνικών της και την ανακάλυψη νέων, οι επεμβάσεις της γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Η επιλογή του κατάλληλου Πλαστικού Χειρουργού συντελεί και στο εφικτό ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τον ασθενή – ενδιαφερόμενο. Ο ιατρός θα πρέπει να επιλέγεται κατόπιν προσεκτικής πληροφόρησης και ενημέρωσης, ώστε να είναι το αρμόδιο άτομο, το οποίο μπορεί να σας αναλάβει και να προσαρμόσει τις ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης στις δικές σας ανάγκες.

Ο κατάλληλος πλαστικός χειρουργός θα σας κατατοπίσει στις ερωτήσεις, παρατηρήσεις και σχόλιά σας, ενημερώνοντας σας για όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Επανορθωτική, αλλά και Αισθητική Χειρουργική.

« Επιστροφή στη λίστα νέων

Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin